lauantai 3. syyskuuta 2011

..ota siitä sitten selvää

Tiiän kyllä olevani malttamaton, mutta on tää vauva-arki tainnut tehdä entistä malttamattomaksi ja ennenkaikkea hetkessä eläjäksi (mitä sinänsä oon kyllä jo vuosikausia yrittäny harjotella). Nyt justiinsa tänä aamuna nimittäin tuntuu nousevan aivan ylipääsemättömäksi kysymykseksi yöimettäminen ja ajattelin, että samantien laitan asiasta kysymystä imetystuen keskustelupalstalle. Ja nyt hitsiläinen pitääkin odottaa ylläpidon hyväksyntää mun rekisteröitymiselle. Höh. Meinaa mennä ihan aamu sekaisin, kun ei HETI pääse kirjottamaan. Silläpä kirjotan tänne. Jos vaikka omat ajatukset selkiäis siitä.

..ja samalla kun päätän tänne kirjottaa, mieleen nousee aivan käsittämätön ajatus, että kehtaanko kirjottaa mitä kirjotan. Jostain syystä pelko siitä, että moititaan äitinä, on aika kova.

No, "ongelma" on nyt siinä, että meiän tuhisija on yöaikaan aivan kertakaikkisen kiinni tississä. En tiedä, onko kyse ns. tiheän imemisen kaudesta vai siitä, että tyttörukka on flunssassa, vai siitä, että on aivan liikaa assosioitunu siihen, että yöllä saa tissin heti suuhunsa kun haluaa, mutta hyvin pian syöttämisen jälkeen havahtuu uudestaan ja hyvin sinnikkäästi hamuaa ja etsii tissiä ja tätä voi tapahtua monta kertaa ennenkuin nukahtaa hitusen pidemmäks aikaa. Kunnes taas herää, vaihdan tissiä ja sama ruljanssi alkaa alusta. Viime yönä lopetin laskemisen siinä vaiheessa, kun olin yhteensä 12 kertaa antanu tissin tytölle suuhun.. Että hiukka on tämä äippä väsyksissä aamulla tällaisten öiden jälkeen. Yhtenä yönä jo päätin, että en anna tissiä uudestaan, jos on justiinsa syönyt. No, eihän siitäkään nukkumisen kannalta mitään tuu, kun tyttö vaan ähisee ja kitisee ja lopulta herää kunnolla ja sitten valvotaan ja rytmit menee sekaisin ja blaablaablaa. Tiedän, pitäis jaksaa muutama yö, ehkä viikko, ja kyllä se siitä oppii. Mutta kun ei meinaa jaksaa. Sitä paitsi kun samalla kaikuu kokoa ajan mielessä, että kuuluuko kolmen kuukauden ikäistä lapsentahtisella täysimetyksellä olevaa lasta ees alkaa opettaa siihen, että ei saa tissiä silloin kun sitä pyytää? Ainakaan unikoulua ei suositella alle puolivuotiaalle ja tämä kai vaatisi jonkinlaista unikoulua kuitenkin.. Niin ja mitä jos kyseessä onkin tiheän imun kausi ja tällä tavalla tehostaa maidon tuloa? Sitä paitsi tällä hetkellä kun raukka köhii, yskii ja rohisee varsinkin yöaikaan niin tuntuu, että jos imeminen helpottaa kuitenkin oloa. Eikä ainakaan haluais yhtään ylimääräistä nyt itkettää kipeänä. Ajattelin, että ens yönä (jos vaan muistan) kokeilen sitä, että jos pian syöttämisen jälkeen taas havahtuu hamuamaan, annankin heti perään imeä toisesta rinnasta, jos vaikka saiskin sillä tavalla vatsan täydemmäks ja nukahtais paremmin.

Sinänsä nyt kun itsekin on jo saanut kupin kahvia ja pahin aamuväsymys helpottaa, on sellainen olo, että jaksan kyllä tätä aivan hyvin nämä muutamat kuukaudet, jos tää vaan tytön kannalta on paras. No, sepä se, mistä sen tietää, mikä on paras!? No, ainakin kultamuru oli kyllä tänäkin aamuna aivan ihanan virkeän ja iloisen oloinen, eli vaikuttais siltä, että tyttö kuitenkin nukkuu hyvin, vaikka vois ajatella, että hänenkin yöt on vähän katkonaisia kun "ramppaa tissillä" kaiken yötä.

No juu, ei ne ajatukset tainnu yhtään selkiytyä, mutta tulipa kirjattua ylös edes itselle muistoksi :) 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti