lauantai 10. syyskuuta 2011

maaginen hetki

Synnytyksestä on aikaa noin kolme ja puoli kuukautta, ja huomaan kauhukseni jo alkavani haaveilla seuraavasta. Yhtenä päivänä höpötellessäni tytölle, juttelin hänelle jotain sellaista, että oot loppukevään lapsi ja synnyit kauniina kevätpäivänä. Samantien totesin, että tai no en tiiä, oliko päivä sään puolesta kaunis, koska oltiin koko päivä neljän seinän sisällä. Tämän sanottuani yhtäkkiä kuitenkin mieleen tuli kristallinkirkas tunnelmakuva synnytyssalista, jossa istuin aamupäivällä keinutuolissa, mies vieressä (supistuksen aikana miehen tehtävä oli raivoisasti heiluttaa keinua ja samalla silittää mua reisistä). Näin ikkunasta, että ulkona paistoi aurinko, oli valoisan ja lämpimän näköistä ja pyysin miestä aukaisemaan sälekaihtimia, jotta sain katsella sitä. En löydä oikein sanoja kuvaamaan sitä tunnetta mikä herää nyt kun tuota hetkeä muistelen. Se oli maaginen hetki, tai päivä, jotenkin niin uskomaton, kaikkine tuskineenkin. Ihan kylmät väreet menee, kun muistelen tuota päivää. Unenomaisena mielessä, mutta se on ollut niin täydellisen täyttä totta.
Hiukan hirvittää, että nyt jo mietin tällaisia. Ei se sinänsä ole mikään yllätys, että haluan toisenkin lapsen (ja kolmannen ja...), mutta että nyt jo alan tällaisia ajatuksia mielessäni pyörittämään. Eniten se hirvittää sen takia, että en haluaisi uudelleen ajautua siihen tilanteeseen, että haluan aivan sietämättömän paljon jotakin sellaista, mitä en ehkä voi koskaan saada. Tiedän, että meidän tilanne on sikäli kyllä hyvä, että periaatteessa on mahdollista jopa luomusti tulla raskaaksi ja ainakin kevyillä hoidoilla. Periaatteessa. Mutta todellisuus voi olla jotain aivan muuta. Inseminaation onnistuminen ei pitänyt olla millään muotoa todennäköistä. Toimenpiteen yhteydessä lääkäri totesi, että oikeasti ei kannattaisi tässä tilanteessa ollenkaan tehdä inssiä, mutta kun nyt täällä olet niin totta kai se tehdään ja pidetään peukkuja onnistumiselle, "kaikkihan on mahdollista". Huomaan miettiväni, että kuinka suuresta "ihmeestä" oli kyse? Niinkö suuresta että on epätodennäköistä, että se osuu toisen kerran meidän kohdalle? Vai uskaltaisinko luottaa siihen, että raskaus on voinut toimia osaltaan "lääkkeenä" lapsettomuuteen ja voisin tulla raskaaksi toisenkin kerran, jopa ilman lääkäreitä?

No, sallittakoon hajanainen ja huolimaton haaveilu aina välillä. Onneksi toistaiseksi aikaa omiin ajatuksiin vaipumiselle on rajallisesti ja siis saa nämäkin haikailut pidettyä toivottavasti aisoissa.

Nyt on aikapäivän toiselle kahvikupilliselle. Ihania nämä hetket kun saan hengähtää hiljaisuudessa pikku sirppanan nukkuessa. Ja ihana on se hetki kun kaivan unenlämpöisen, pehmeän ja tuhisevan pakkauksen ulos ulkovaatteistaan ja saan nuuhkutella vauvan tuoksua.







3 kommenttia:

  1. Toivottavasti murunen saa sisaruksen - tai monta <3 Ymmärrän hyvin toiveen useammasta; itse haaveilen myös toisesta, vaikka ei ole vielä sitä ensimmäistäkään... Jotenkin tunne ja haave kahdesta lapsesta on ollut aina niin voimakas. Ja se voi kuule hyvinkin tapahtua tosi helposti!!! On ihan mahdollista, että tärppää uudelleenkin yhtä "kevyesti" :) Pitää vain uskaltaa yrittää!

    VastaaPoista
  2. Mua ihan hävettää myöntää että mä jo nyt mietin ja tiedän tahtovani olla tämän raskauden jälkeen vielä uudestaan raskaana.. Olen mietiskellyt jo että milloin lähdetään yrittämään sitten taas seuraavaa! APUA! Pitäs nyt jättää tuollaiset pois mielestä edes raskauden ajaksi!

    Toivotaan että teille siunaantuu vielä lisää lapsia <3

    VastaaPoista
  3. Mulle tuli yks päivä oikein surullinen olo meiän tytön puolesta, kun ajattelin, että jos hän ei sisarusta saakaan. Ihan hassu tunne tässä vaiheessa, mutta minkäs sitä itelleen voi. Tiedän siis niin hyvin teiän molempien tunteet! ..ite oon aina haaveillu neljästä lapsesta, ja vaikka järki sanoo toista, huomaan salaa silti edelleenkin pitäväni tästä haaveesta kiinni.. tunnen itteni ahneeksi, mutta onneksi haaveilla ei rajoja tarviikaan olla :)

    Ootte kultaisia murut!

    VastaaPoista